19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:27
No menu items!

Peste 100 de expresii de interes pentru activele Holcim și Lafarge, rezultate în urma fuziunii

spot_img

Din România, vor fi scoase la vânzare activele Lafarge

lafarge-holcim

Producătorii de ciment Holcim și Lafarge au primit peste 100 de propuneri de achiziție a activelor pe care trebuie să le vândă pentru a duce la capăt procesul de fuziune, a declarat  Bernard Fontana, directorul general al Holcim, potrivit Reuters.

Numărul doritorilor s-a dublat în ultimele două săptămâni. Cei doi producători de materiale de construcții au anunțat pe 7 iulie o listă cu activele pe care intenționează să le vândă pentru a obține acordul autorităților de reglementare și pentru a face businessul mai eficient.

În cazul României, Lafarge își va vinde toate operațiunile, printre care cele două fabrici, de la Medgidia și Hoghiz, și o stație de măcinare la Târgu Jiu.

Lafarge își vinde activele din Austria, Germania, România și Marea Britanie, iar Holcim va vinde active din Ungaria și Serbia. Ambele companii vor vinde active din Franța.

”Am primit expresii de interes de la tot felul de posibili cumpărători”, a spus Fontana, într-un briefing de presă la Zurich. Printre aceștia se află firme specializate în investiții și companii din industria cimentului, inclusiv din piețele emergente.

Cei doi producători de materiale de construcții intenționează să încheie fuziunea în prima jumătate a anului 2015. Noul grup ar avea operațiuni în 90 de țări.

În aprilie, Holcim a anunțat o tranzacție plătită în întregime în acțiuni prin care va achiziționa Lafarge. Tranzacția va duce la crearea celui mai mare producător mondial de ciment, cu vânzări combinate de 44 miliarde de euro.

Lafarge și Holcim concurează pe piața românească cu grupul german HeidelbergCement, care funcționează sub brandul Carpatcement.

V.B..