12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:16

Peste 1.600 de locuri de muncă pentru români în Europa. Salariile ajung la 5.000 de euro/lună

spot_img

Angajatori din Spațiul Economic European oferă pentru români, prin rețeaua EURES, 1.687 de locuri de muncă vacante, cu 278 mai multe față de săptămâna precedentă.

Astfel, în Spania sunt disponibile cele mai multe job-uri pentru conaționalii noștri: 801. Din acestea, 800 sunt pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur. 

Alte 330 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în Slovacia: 150 pentru asamblori de mașini și echipamente mecanice și 150 pentru muncitori necalificați în industria automobilelor.

Angajatori din Cehia oferă pentru români 195 de locuri de muncă. Dintre acestea, 50 de job-uri sunt destinate lucrătorilor în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 de operatori și 50 de șoferi de TIR.

În Suedia sunt disponibile 130 de locuri de muncă, respectiv, 20 de posturi de femei de serviciu (salariul minim: 900 euro net lunar), 15 pentru vopsitori auto, 10 pentru medici generaliști, 10 pentru dezvoltatori software sau 1 pentru inginer laborant. Acesta din urmă poate avea un salariu negociabil, în functie de experiența profesională. De exemplu, pentru cei cu studii de master salariul este de aproape 4.700 euro brut/lună. Tot aici, se caută și un cercetător în genetică / bioinformatică, care poate câștiga negociabil, în funcție de experiență profesională, tot aceeași sumă.

Angajatori din Germania oferă 116 locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca asistenți medicali generaliști (50 locuri), operatori mașini și centrale (20 locuri), șoferi de TIR (15 locuri, cu salarii de până la 2.040 euro brut/lună, la care se adaugă 70 euro brut premiu Fleetboard și 25 euro net/zi de lucru) și agenți de pază (10 locuri) etc.

Și în Ungaria sunt disponibile 50 de locuri de muncă pentru români, specializați ca operatori la asamblarea panourilor electrice. În același timp, angajatori din Marea Britanie oferă 35 locuri de muncă pentru 25 de îngrijitori de persoane și 10 asistenți medicali.

În Norvegia pot ajunge 22 de români care vor să lucreze ca dulgheri și dulgheri/parchetari, unde sunt oferite câte șase locuri pentru fiecare categorie, dar și două locuri pentru tinichigii.

Patru locuri de muncă sunt disponibile în Belgia: două pentru infirmieri/asistenți medicali și două pentru directori audit (pentru aceștia din urmă salariul ajunge la :3.000- 5.000 euro brut/lună).

În Polonia sunt trei locuri de muncă pentru lăcătuși-sudori, iar în Austria – un singur loc de muncă pentru asistent proiect.

Cei care vor un loc de muncă pot viziona ofertele precum și informații suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiții de ocupare a posturilor, condiții de muncă și salarizare accesând portalul național EURES, www.eures.anofm.ro.