2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:03
No menu items!

Peste 1.500 de persoane de peste 100 de ani, scoase din Evidența Populației

spot_img

Peste 1.500 de persoane de peste 100 de ani au fost scoase din bazele de date de la Evidenţa Populaţiei după ce s-a descoperit că figurau deşi erau decedate. În prezent, se fac verficări pentru alte peste 1.000 de persoane despre care există informaţii că au încetat din viaţă, însă fără a exista acte doveditoare.

În urma unor verificări făcute la structurile de Evidenţă a Populaţiei s-a decoperit că 1.563 de persoane, cu vârsta de peste 100 de ani, figurau în bazele de date deşi erau decedate. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că s-au identificat documente care atestă decesul şi au fost scoase acum din evidenţă, fiind actualizate bazele de date. Totodată, MAI precizează că verificările au avut loc în contextul procesului electoral şi că datele actualizate au fost trimise Autorităţii Electorale Permanente pentru ca respectivele persoane să fie scoase de pe liste.

Rămân însă cu semnul întrebării, şi se fac în continuare verificări, pentru alte 1.014 de persoane tot cu vârsta de peste 100 de ani. „Continuă verificările privind alte 1.014 persoane cu vârsta de peste 100 de ani despre care, deşi nu au fost obţinute acte care să certifice decesul, există informaţii că au încetat din viaţă, respective nu se mai află la domiciliu şi nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiaţi care să cunoască situaţia acestora”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Tot în contextul alegerilor din acest an sunt verificate şi persoanele care, în această perioadă, fac solicitări de schimbare a reşedinţei. „Sunt în desfăşurare verificări cu privire la situaţiile în care mai multe personae şi-au stabilit reşedinţa la aceeaşi adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv îşi stabilesc reşedinţa în perioada pre-electorală. Pentru aceste verificări vor fi analizate situaţiile privind stabilirea reşedinţei înregistrate în anii electorali precedenţi”, a adăugat MAI. Potrivit datelor prezentante de MAI, de la începutul acestui an şi până în prezent au fost eliberate peste 780.000 de cărţi de identitate, iar în 1.800 dintre situaţii a fost nevoie de deplasarea cu staţia mobilă.

Andrei Tudor