29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:52
No menu items!

Peste 1.200 de migranți au fost salvați de garda de coastă italiană marți în largul Libiei

spot_img

Garda de coastă italiană a anunțat marți că a coordonat salvarea a 1.271 de migranți din bărci pneumatice și de lemn în mai multe operațiuni în largul coastei Libiei.

Italia s-a aflat mult timp la frontiera migrației pe cale maritimă din nordul Africii, dar cei mai mulți dintre sutele de mii de oameni care au sosit în Europa în ambarcațiuni șubrede anul trecut au ajuns pe o rută mai puțin riscantă spre Grecia. 
    
Nave ale marinei italiene și gărzii de coastă, precum și o navă militară slovenă din cadrul operațiunii navale a Uniunii Europene Eunavfor Med au participat la operațiunile de salvare. 
    
Italia a efectuat propria misiune de căutare și salvare a migranților din bărci, dar proiectul Mare Nostrum („Marea noastră”) a fost oprit și înlocuit cu sistemul Frontex al Uniunii Europene, care a trebuit să fie extins în timp ce Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a migrației de la Al Doilea Război Mondial. 
    
Afluxul de migranți a supus Uniunea Europeană la unul dintre cele mai dure teste din istoria ei, ajungând până la amenințări din partea unor state membre de a exclude Grecia din zona Schengen de liberă circulație fără pașaport