16 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 7:11
No menu items!

Peste 1.000 de localități, eliberate de sub ocupația rușilor

spot_img

Ucraina a eliberat până acum peste 1.000 de localități ocupate de ruși, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, adăugând că eliberarea graduală a regiunii Harkov arată că nu vor lăsa niciun teritoriu inamicului.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri noapte, în mesajul său zilnic către poporul ucrainean, că forțele armate au eliberat vineri încă șase așezări de sub ocupația rusă, totalul localităților recâștigate fiind de 1.015.

„Până astăzi, 1.015 localități au fost dez-ocupate, ceea ce înseamnă încă șase în ultimele 24 de ore”, a spus președintele ucrainean.

Nu este clar cât teritoriu ocupă aceste așezări, scrie CNN.

”Vom relua furnizarea de electricitate, apă, comunicații, transport, servicii sociale în aceste localități”, a mai spus Zelenski, adăugând că „eliberarea graduală a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va abandona pe nimeni inamicului”.

El a susţinut că peste 27.000 de soldaţi ruşi au murit, majoritatea tineri recruţi, şi că peste 3.000 de vehicule militare au fost distruse.

Subliniind că nimeni nu poate estima cât va dura războiul, Zelenki a precizat că ucrainenii acţionează pentru a-l scurta, dar că acest lucru nu depinde doar de poporul ucrainean. care a făcut maximum posibil, ci şi de statele partenere.

„Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cât de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei”, a afirmat preşedintele Ucrainean.

                                                                                                                 Adina Silav