19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:01

Peste 1.000 de angajați ai MAI au intervenit la inundații, în șapte județe

spot_img

Peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acționat, în ultimele 24 de ore, din dispoziția ministrului Petre Tobă, pentru sprijinirea populației și pentru limitarea efectelor inundațiilor produse în județele Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Prahova și Vrancea.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de reprezentanții MAI, principalele misiuni au vizat îndepărtarea apei din curțile și din grădinile cetățenilor, deblocarea unor segmente de drumuri comunale sau străzi ori refacerea unor poduri sau podețe afectate de inundații.

În condițiile avertizării Cod portocaliu de inundații, valabilă până luni la ora 18.00, pe cursul mijlociu al râul Neajlov, din județul Giurgiu, angajați ai MAI și autoritățile locale au monitorizat evoluția situației pentru prevenirea apariției unor stări de pericol pentru populație.

De la emiterea avertizării și până în prezent nu s-au impus intervenții pentru salvarea de vieți omenești și nici nu au fost înregistrate efecte grave, care să impună evacuarea de persoane sau animale, locuințe inundate sau avariate, au mai arătat reprezentanții MAI. Potrivit acestora, Centrul de monitorizare a situației operative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne care funcționează în regim 24 de ore din 24, este în contact permanent cu ministerele și cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Luni dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, valabilă începând de luni, de la ora 16.00, până marți, la ora 22.00, pentru zona montană. În aceste condiții, MAI le recomandă tuturor celor care se află în zonele turistice de la munte să circule cu atenție și doar dacă au autoturismele echipate corespunzător.

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale operative, va informa permanent populația referitor la riscurile care pot apărea ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, se mai arată în comunicatul de presă.