19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:20
No menu items!

Pescarii de pe Lacul Siutghiol s-au întors singuri acasă

spot_img

Incidentul produs, miercuri seara, la Constanţa, nu s-a soldat cu victime. Cei trei bărbaţi se aflau la braconaj pe lac şi au fugit de teama autorităţilor

siutghiol-inghetat

Incidentul anunţat, miercuri seara, pe Lacul Siutghiol, nu s-a soldat cu victime. Pescarii care au fost văzuţi pe lac se aflau, de fapt, la braconaj şi au fugit când au sosit echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), de teamă să nu fie amendaţi.

Oficiali ai MAI au precizat că operaţiunea de salvare la care au participat zeci de pompieri, echipaje ale Ambulanţei, scafandri ISU şi MApN şi două elicoptere a fost sistată după ce s-a stabilit că cei trei pescari căutaţi în apa îngheţată a lacului erau, de fapt, vii şi nevătămaţi.

Unul dintre cei trei bărbaţi a fost identificat de poliţie pe malul opus celui de pe care a fost semnalată prezenţa acestora pe lac la numărul de urgenţă 112 şi a recunoscut că a fost la braconaj pe lac, însoţit de doi prieteni, identificaţi şi ei ulterior. Cei trei au mărturisit că au fugit de pe lac la apariţia forţelor de intervenţie de teamă să nu fie amendaţi pentru pescuit ilegal.

Prin urmare, operaţiunea de salvare a fost sistată după mai bine de patru ore.