3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 15:54
No menu items!

Pescador turcesc, surprins braconând în Marea Neagră și oprit cu focuri de armă

spot_img

foto: cugetliber.ro
foto: cugetliber.ro

Un pescador turcesc a fost surprins, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce încerca să braconeze în Marea Neagră, pentru oprirea acestuia polițiștii de frontieră din Sulina fiind obligați să tragă șapte focuri de armă.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Garda de Coastă, pescadorul sub pavilion Turcia avea la bord șapte marinari și a fost observat joi, în jurul orei 22.00, la aproximativ 47 de mile travers de localitatea Sfântu Gheorghe.

“Ambarcațiunea Gărzii de Coastă proiect P-157 a intervenit pentru a efectua controlul specific, însă pescadorul, care avea arborat pavilionul statului Turcia, a refuzat să se supună somației și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Ucrainei. Pentru reținerea pescadorului, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, executând șapte focuri de avertisment, conform procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau avarii”, se precizează în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent principal de poliție Marius Ovidiu Niculescu.

În timpul controlului efectuat la bordul navei, lucrătorii Serviciului Poliției de Frontieră Sulina au descoperit sute de plase de pescuit tip monofilament și comercial pentru care marinarii turci nu au putut prezenta documente legale pentru desfășurarea activității de pescuit.

Marinarii turci sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Lucian Mera