7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 4:41

Pescador românesc, dispărut pe mare. Nava este în pericol să se scufunde

O navă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, două nave militare şi un elicopter Puma Naval au fost trimise, miercuri, în căutarea pescadorului

pescador_pericol

Pescadorul “Cormoran 2”, cu cinci persoane la bord, a pierdut legătura radio cu autorităţile române atunci când nava se afla la o distanţă de 45 mile marine travers de Tuzla. Nava ar pluti în derivă, iar, miercuri, două nave militare, un elicopter al Armatei și o navă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au fost trimise în căutarea acesteia.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) au precizat, într-un comunicat de presă, că două nave militare şi un elicopter Puma Naval participă la operaţiunea de căutare-salvare a pescadorului “Cormoran 2”, la solicitarea Autorităţii Navale Române.

S-a solicitat şi ajutorul Gărzii de Coastă, pentru detectarea prin sistemul SCOMAR, dar pescadorul nu a apărut pe radare, fiind prea departe de ţărm.

În zona în care ar trebui să se afle pescadorul va fi trimisă şi nava “Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră, la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare.

Și reprezentanţii ARSVOM au fost solicitaţi să intervină, după ce proprietarul firmei de pescuit care operează pescadorul nu a mai putut lua legătura cu echipajul. Vasul plecase pe mare din Sulina de luni şi urma să se întoarcă la ţărm joi.

La bordul pescadorului se află cinci persoane şi pentru moment nu se cunoaşte starea lor.

R.D.