0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:08
No menu items!

Personalul de pe ambulanță și din UPU nu mai este obligat să se pensioneze la 57 de ani. Ce a decis Guvernul

spot_img

Guvernul a adoptat o OUG prin care pensionarea personalului de pe ambulanță și din unitățile de primiri urgențe (UPU) nu va mai fi obligatorie la 57 de ani.

Ordonanţa de Urgenţă suspendă prevederile Legii 5/2021 privind statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful DSU.

“Legea obliga la pensionare la vârsta de 57 de ani a personalului care lucrează în serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe. Iniţial, toate discuţiile care erau până la votarea legii erau despre posibilitatea de a cere pensionarea în unele condiţii de către personalul care lucrează şi nu de a se pensiona obligatoriu la 57 de ani şi dacă a completat stagiul de cotizare. Legea permite ca persoana care au ajuns la vârsta de 57 de ani înaintea pensionării să solicite anual şefului secţiei sau serviciului unde lucrează prelungirea cu câte un an a activităţii sale în cadrul serviciului respectiv cu condiţia de a fi consultată de un medic de medicina muncii şi să fie de acord şeful unităţii“, a spus Arafat, într-o conferinţă de presă la Guvern.