12.9 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:56

Personalul centrelor de vaccinare din Sibiu, neplătit de două luni

spot_img

Angajații centrelor de vaccinare care funcționează în municipiul Sibiu nu și-au încasat salariile de două luni. Iar, în mai multe județe se înregistrează întârzieri la plata personalului, încă de la înființarea centrelor de imunizare.

Din luna mai, angajații centrelor de vaccinare din Sibiu nu au mai fost plătiți, iar primăria susține că blocajul se află undeva între Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. 

„Conform legislației în vigoare, plata personalului din centrele de vaccinare se face de către Primăria Sibiu, dar fondurile necesare trebuie alocate de Ministerul Sănătății către DSP Sibiu, iar DSP Sibiu va vira ulterior banii în bugetul local al Municipiului Sibiu. În ceea ce privește plata indemnizațiilor aferente lunii mai și iunie 2021, fondurile necesare nu au fost virate încă Primăriei Sibiu. Precizăm că pontajele au fost predate în termen, conform prevederilor legale”, anunță administrația locală.

În mai multe județe se înregistrează întârzieri la plata personalului din centrele de vaccinare, încă de la înființarea acestora.

Personalul din centre este plătit la un tarif orar. Plata acestuia se face după ce autoritățile locale trimit cereri la DSP-uri. Acestea centralizează cererile la nivel de județ, apoi formulează o cerere de finanțare către Ministerul Sănătății, care solicită banii de la Ministerul Finanțelor pentru cererile centralizate din toată țara.

                                                                                                                    Adina Silav