0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:06
No menu items!

Persoanele vaccinate intră de azi în Anglia fără testare prealabilă. Testul PCR din ziua a doua a sosirii va fi înlocuit cu un test rapid

spot_img

Anglia nu va mai cere testarea prealabilă a pasagerilor vaccinați cu ambele doze, începând de vineri. La 2 zile de la sosire, oamenii trebuie să își mai facă doar un test rapid.

Testarea prealabilă (pre-departure testing) pentru COVID-19, chiar și a pasagerilor vaccinați cu cel puțin două doze, era cerută în Aglia pentru toți cei care intrau în țară, până vineri, 7 ianuarie, de la ora 4:00 locală (6:00, ora României).

Testul din ziua a doua a sosirii (day 2 arrival test) nu va mai fi obligatoriu PCR, ci poate fi doar un simplu test antigen (lateral flow test), pentru adulții vaccinați complet și cei sub 18 ani, începând de duminică, 9 ianuarie, ora 4:00 locală (6:00, ora României). Până atunci rămâne valabil testul RT-PCR, potrivit COVID Testing Network.

Nici perioada de autoizolare de 2 zile nu mai este valabilă, până la primirea testului negativ de la testul al doilea.  Restricțiile privind călătoriile au fost în vigoare o lună, însă varianta Omicron s-a răspândit atât de rapid, încât autoritățile au considerat că nu mai sunt eficiente și au renunțat la ele. În plus, restricțiile au fost criticate și de companiile aeriene, și de pasageri.