6.4 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 14:46
No menu items!

Persoanele suspecte de COVID, testate în cabinetele medicilor de familie

spot_img

Ministerul Sănătății vrea ca testarea persoanelor suspecte de COVID-19 să se poată face și în cabinetele medicilor de familie, iar tratamentul pacienților infectați să fie făcut în regim ambulatoriu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a avut astăzi, o primă întâlnire cu reprezentanții societăților profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluțiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

“Una dintre principalele urgențe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea  în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul Sănătății la finalul întâlnirii.

Astfel, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor evalua posibilitatea de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

De asemenea, s-a convenit un pachet de testare, care să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită.

                                                                                                                   Adina Silav