18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 17:25
No menu items!

Persoanele de peste 60 de ani, fără programare la centrele de vaccinare

spot_img

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marți, că persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. 

Valeriu Gheorghiţă a precizat că din 7 mai se modifică modalitatea în care persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare.

”Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care  doresc să se vaccineze se vor prezenta de la ora 14.00 până la finalul programului, la ora 20.00, fără programare. Prioritate  vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat, însă suplimentar vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre”, a anunţat Gherghiţă.

Dacă se prezintă un număr mai mare de persoane decât capacitatea de vaccinare a centrului, se pot face liste de aşteptare pentru ziua următare.

Gheorghiţă a mai precizat că este posibil ca această modalitate să crească numărul de doze irosite, pentru că se va merge pe o estimare medie a consumului.