28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:41
No menu items!

Persoanele care merg la sală sunt predispuse la îngrăşare

spot_img
Foto: www.breaffyhouseresort.com

Persoanele care merg la sală în mod regulat sunt predispuse să ia în greutate, deoarece au un apetit mai mare şi, în plus, consideră că-şi pot permite să consume anumite gustări bogate în calorii, din moment ce au un stil de viaţă activ, relatează dailymail.co.uk.

În urma unui studiu recent, s-a arătat că 25% dintre persoanele care merg la sală se pot îngrăşa după ce încep să facă exerciţii fizice. Astfel, 39% dintre acestea pot să ardă 300 de calorii la un antrenament, ceea ce le face susceptibile să câştige în greutate, dacă vor consuma gustări bogate în calorii imediat după antrenament.

A fost efectuat un sondaj pe un eşantion de 1.000 de persoane care merg la sală şi s-a constatat că acestora le este mai greu să respecte aportul de calorii zilnic recomandat, datorită “sentimentului de automulţumire” dobândit din antrenamente regulate. Astfel, 26% dintre persoanele supuse cercetării au luat în greutate după ce au început exerciţiile regulate, 49% au declarat că greutatea lor a rămas la fel, în timp ce doar 27% au spus că au slăbit în urma antrenamentelor la sală.

Cercetarea mai arată că aceia care au un stil de viaţă activ merg la sală de trei – patru ori pe săptămână şi lucrează la aparate între 40 şi 60 de minute. Patru din zece persoane ard între 300 şi 500 de calorii la o sesiune, 25% reuşesc să ardă între 200 şi 300 de calorii, 10% doar 100 – 200 de calorii şi 4% pierd mai puţin de 100 de calorii. Mai mult de o treime dintre cei care merg la sală savurează o gustare după terminarea antrenamentelor, consumând fie un baton de ciocolată, care are aproximativ 233 de calorii, fie un pahar de vin, care are 190 de calorii.

De asemenea, un alt motiv pentru care persoanele care merg la sală se pot îngrăşa este acela că au un apetit mai mare decât cele sedentare – 53% dintre respondenţi au susţinut că sesiunile de exerciţii le accentuează apetitul.

Aproximativ 42% dintre cei care merg la sală consideră că, dacă fac exerciţii în mod regulat, şi-au câştigat dreptul de a devia de la planul unei diete echilibrate.

Daniela Marinescu