3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:35
No menu items!

Persoane bănuite că au trimis copii să cerşească în Franţa, ridicate de anchetatori

spot_img

Poliţiştii şi procurorii au descins la patru adrese din orașul ialomițean Ţăndărei, pentru punerea în aplicare a şase mandate de aducere, emise la cererea autorităţilor franceze

Trei persoane din oraşul ialomiţean Ţăndărei, suspectate că ar fi trimis în Franţa, la cerşit, mai mulţi copii, au fost ridicate, marţi dimineaţă, de poliţiştii specializaţi în combaterea crimei organizate şi procurorii DIICOT, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, poliţiştii şi procurorii au descins la patru adrese din Ţăndărei, pentru punerea în aplicare a şase mandate de aducere, emise la cererea autorităţilor franceze. La adresele respective au fost găsiţi doar trei suspecţi dintre cei şase suspecţi de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2011-2014, cei şase – trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 30 şi 69 de ani, din Ţăndărei – ar fi recrutat mai mulţi minori din oraş, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit pe teritoriul Franţei, unde i-au obligat să cerşească.

La acţiunea de marţi au participat şi doi poliţişti judiciari din cadrul Poliţiei din Paris, precum şi un ofiţer de legătură de la Ambasada Franţei în România.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

D.M.