26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:26
No menu items!

Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia începând din 6 august

spot_img

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise, precum cluburile şi restaurantele, a anunțat Guvernul condus de Mario Draghi, relatează AFP.

„Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase”, a explicat premierul în cadrul unei conferinţe de presă, de joi seară, la Palazzo Chigi, sediul guvernului din Roma, la încheierea consiliului de miniştri care a aprobat această măsură.

În afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri.

Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare.

Permisul de sănătate, denumit ”permisul verde” în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de COVID şi celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore.

Italia înregistrează în fiecare zi câteva mii de noi cazuri şi puţine decese. Joi, în Italia au fost înregistrate 5.057 de cazuri, în timp ce nu s-a depăşit pragul de 5.000 de noi cazuri în 24 de ore de la 21 mai.

”Varianta Delta este ameninţătoare, deoarece se răspândeşte mai repede decât celelalte variante”, a avertizat premierul Mario Draghi. 

                                                                                                                    Adina Silav