-3.5 C
București
joi, 9 februarie 2023 - 1:36
No menu items!

Permisul de bibliotecă al lui Elvis Presley, scos la licitaţie

spot_img

Permisul de bibliotecă reprezintă unul dintre cele 72 de obiecte care vor fi vândute la licitaţia ce va avea loc pe 14 august, la Graceland

Elvis Presley

Un permis de bibliotecă semnat de Elvis Presley în clasa a şaptea şi un scenariu de film care i-a aparţinut acestuia vor fi vândute la licitaţie, împreună cu alte obiecte ale artistului, în august, la reşedinţa sa din Memphis, au anunţat, miercuri, administratorii casei Graceland, potrivit Reuters.

Permisul de bibliotecă, ce poartă cea mai veche semnătură cunoscută a lui Elvis, reprezintă unul dintre cele 72 de obiecte care vor fi vândute la licitaţia ce va avea loc pe 14 august, la Graceland, potrivit lui Angie Marchese, directoarea arhivelor reşedinţei.

Printre alte obiecte personale ale „regelui rock’n’roll” se numără scenariul filmului său de debut, „Love Me Tender” (1956), şi un pandantiv de aur cu cap de leu, încrustat cu 24 de diamante, două smaralde şi un rubin, pe care Elvis Presley l-a purtat în timpul întrevederii sale cu preşedintele Richard Nixon, care a avut loc în 1970, în Biroul Oval de la Casa Albă.

elvis presley licitatie

Obiectele aparţin unui colecţionar australian, Greg Page, membrul fondator al grupului muzical de copii The Wiggles. Angie Marchese a precizat că a autentificat fiecare obiect care va fi scos la licitaţie şi că Graceland îşi rezervă dreptul de a face propriile oferte.

Organizatorii licitaţiei nu au oferit preţurile estimative ale obiectelor scoase la licitaţie, dar cei interesaţi le pot vedea pe site-ul Graceland.com/auction începând cu 1 august şi pot face oferte preliminare. Licitaţia din 14 august va fi transmisă live pe internet.

Printre celelalte obiecte ce vor fi vândute la licitaţie se numără un Cadillac Seville din 1976, ultimul automobil de această marcă achiziţionat şi condus de Elvis Presley, un contract din 1969, care prevede plata sumei de 100.000 de dolari pe săptămână pentru o serie de concerte susţinute de muzician la International Hotel din Las Vegas, şi o chitară acustică Martin D-28 din 1975.

D.M.