13.5 C
București
miercuri, 7 iunie 2023 - 9:04
No menu items!

Permisele de acces şi de pescuit în Delta Dunării, achiziţionate mai simplu

spot_img

Autoritățile intenționează să cumpere un automat care să elibereze permisele

pescuit_delta

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vrea să achiziţioneze un automat care să elibereze permise de acces şi de pescuit în Delta Dunării. Aparatul ar putea fi cumpărat până la finele acestui an, urmând ca în 2015 ARBDD să mai achiziţioneze încă patru astfel de automate.

Guvernatorul Rezervaţiei, Lucian Simion a menţionat că foarte mulţi turişti nu au avut răbdare să stea la cozile interminabile din faţa sediului şi au rămas fără bilete de acces. Astfel că, prin instalarea acestui aparat în sediul ARBDD, există posibilitatea ca numărul turiştilor să crească considerabil.

Primul automat de eliberare a permiselor de acces în Deltă va fi instalat la sediul ARBDD, pentru că nu de puține ori turiștii s-au lăsat păgubași în fața cozii de la sediul nostru. Automatele pe care vrem să le achiziționăm anul viitor din fonduri proprii vor fi amplasate în centrele care au înregistrat un număr mai mare de vizitatori.

Lucian Simion
guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

În acest moment, persoanele care vizitează Rezervația Delta Dunării trebuie să plătească la ARBDD un tarif care variază, în funcţie de sejur, de la 5 la 30 de lei. De asemenea, pentru pescuitul recreativ, turiştii trebuie să-şi cumpere câte un permis al cărui preț este cuprins între 10 și 30 de lei, în funcție de perioada de valabilitate a acestuia.

Andreea Brînzei