Permise auto “vândute” pe 500 de lei la Călărași. Trei polițiști sunt cercetați de DNA UPDATE

foto: realitatea.net

foto: realitatea.net

Birourile unor angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi sunt percheziţionate de anchetatori anticorupție, trei polițiști-examinatori fiind suspectați că ar fi luat mită de la viitori șoferi care și-ar fi obținut astfel permisele de conducere.

Potrivit anchetatorilor, cele trei persoane vizate de anchetatori ar fi primit mită pentru eliberarea unor permise de conducere, din birourile acestora fiind ridicate mai multe calculatoare şi înscrisuri care vor constitui mijloace de probă în desfăşurarea anchetei.

Cei trei examinatori urmează să fie audiați și, în funcţie de rezultatele anchetei şi de probatoriu, procurorii ar putea dispune reţinerea lor pentru 24 de ore.

Examenul pentru obţinerea permiselor de conducere programat pentru joi a fost suspendat, la ora transmiterii acestei ştiri percheziţiile fiind în desfăşurare.

UPDATE

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că, alături de cei trei polițiști, în dosar vor mai fi audiați doi instructori auto și șase candidați la obținerea permisului de conducere.

Potrivit acelorași surse, există suspiciuni că acești șase candidați au primit chestionarele teoretice, la examenul susţinut pe computer, deja completate, iar proba practică au trecut-o fără probleme pentru sume de 500 de lei sau mai mari.

R.D.

NICIUN COMENTARIU