12.8 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 19:47

Pericolul din țigările electronice

Un britanic a ajuns la spital cu o gaură în plămân, provocată de arsură, după ce țigara electronică pe care o folosea s-a defectat și a eliminat pe gâtul acestuia nicotină lichidă încinsă, relatează “The Independent”.

Richard Courtney spune că a început să aibă probleme de respirație după ce dispozitivul, achiziționat cu 100 de lire, nu a reușit să mai transforme nicotina lichidă fierbinte în vapori, astfel că aceasta i s-a scurs pe gât.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, din Surrey, a mers la spital, după ce a simțit o senzație de greutate în piept și nu a mai putut respira bine. El mai spus că a simțit lichid în gură și o durere acută în umăr.

Una dintre asistentele de la spital a conectat țigara mea electronică – Vape- la un tub de oxigen și mi-a arătat cum aceasta scuipa lichid, în loc de vapori”, a explicat bărbatul.

Medicii au constatat apoi că plâmânul drept al bărbatului a fost atât de afectat, încât mai funcționează doar în proporție de 25%.

Urmarea: Richard Courtney a fost conectat la un ventilator, la Unitatea Medicală pentru Urgențe a Spitalului de Est, din Surrey. După o noapte petrecută în spital, i s-a dat un inhalator pe care să-l folosească acasă. După cinci zile, a fost însă nevoit să revină la spital, din cauza durerilor acute în piept și a imposibilității de a respira.

Pentru că este tatăl a trei copii, bărbatul a fost nevoit să se întoarcă la muncă, însă capacitatea sa de lucru a fost vizibil diminuată.

Am început să folosesc țigara electronică în încercarea de a renunța la fumat după 16 ani. Nu pot să cred că asta m-a băgat în spital”, a declarat Courtney pentru cotidianul britanic “The Sun”. El spune că își dorește în continuare să renunțe la acest viciu, dar tentația revine.

“Sunt extrem de dependent, încât nu pot renunța nici după tot ce am pățit”, adaugă bărbatul.

Cu doar o lună în urmă, un alt britanic s-a ales cu o gaură în cerul gurii, provocată de explozia țigării electronice pe care o folosea.