18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:09
No menu items!

Pericol în cel mai consumat desert al verii. Mii de înghețate, retrase de la vânzare. Conțineau oxid de etilenă, un pesticid periculos

spot_img

Inspectorii sanitar-veterinari au retras mai multe loturi de înghețată, după ce au descoperit prezența oxidului de etilenă-un pesticid interzis de Comisia Europeană.

Şase loturi de îngheţată Cora la cutie, de peste 400 de grame, cu diferite arome, alături de două loturi de desert Liegeois ciocolată au fost retrase din magazine, potrivit alertei Autorităţii Sanitar-Veterinare.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) mai multe loturi şi sortimente de încheţată vândute în magazine Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj,Constanţa, Drobeta Turnu Severin şi Ploieşti sunt retrase de la vânzare din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor, guma din seminţe de carruba.

„S-a dispus retragerea unui număr de 3.000 de îngheţate în care s-a aflat că din nou avem prezență de oxid de etilenă şi pentru a veni în sprijinul consumatorilor, ANSVSA a dispus retragerea deîndată a acestui produs”, potrivit directorului ANSVA Mihai Ponea, potrivit Știrile ProTV.

Cei are au achiziţionat astfel de produse sunt aşteptaţi la Serviciul Clienţi în orice magazin cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora, chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

Recent, un desert vândut în acelaşi lanţ de magazine a fost retras din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, iar acelaşi motiv a determinat retragerea de pe piaţa din România a mai multor loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

C.D