21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:16

Pericol de explozie pe un drum național: o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat

spot_img

O cisternă încărcată cu motorină și un autoturism s-au ciocnit violent, marți, pe DN 24A Bârlad-Huși, în apropierea comunei Zorleni, din județul Vaslui. Cisterna s-a răsturnat pe carosabil. În vârstă de 18 ani, șoferița autoturismului a rămas încarcerată.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit, marți, cu două autospeciale (o autospecială de stingere cu apă și o autospecială pentru descarcerare) și echipaje specializate la un accident rutier produs în localitatea Zorleni,  comuna Zorleni. 

În accident au fost implicate un autocamion de mare tonaj și un autoturism. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. 

La sosirea echipajelor de intervenție, în autoturism a fost găsită o persoană încarcerată. După descarcerare, victima, o persoană de sex feminin în vârstă de 18 ani, a fost predată către echipajul ambulanței SAJ Vaslui, aceasta fiind diagnosticată primar cu politraumatisme în urma unui accident rutier.

Victima a fost transportată în stare de conștiență la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Victima era extrem de agitată. După operațiunea de descarcerare, pompierii bârlădeni au asigurat măsurile PSI specifice, au îndepărtat bornele bateriilor, au curățat și spălat carosabilul.
 
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.