10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 6:16

Percheziții la sediile Lamborghini și Volskwagen din Italia

spot_img

Poliţia financiară italiană percheziţionează joi sediul central al producătorului de automobile sport Lamborghini şi cel al grupului german Volkswagen, în cadrul unei investigaţii penale de fraudă comercială legată de manipularea emisiilor automobilelor diesel, transmite Reuters.

Volkswagen a recunoscut luna trecută că a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea nivelului emisiilor în timpul testelor.

Procurorii din Verona au ordonat percheziţionarea sediului din Bologna al Lamborghini, divizie a VW, concomitent cu o percheziţie la sediul central al grupului german din Italia.

Producătorul auto german a recunoscut pe 18 septembrie că a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor poluante ale motoarelor în timpul testelor. Scandalul, izbucnit în urma investigaţiilor efectuate de agenţia de mediu din Statele Unite, a dus la înlocuirea directorului general al grupului şi a altor directori din conducerea de vârf, precum şi la scăderea capitalizării VW cu circa 33 de miliarde de euro.

VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finanţarea unei campanii de rechemări în service a 11 milioane de automobile diesel, pentru înlocuirea softului ilegal, care va avea loc în 2016.