29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:12
No menu items!

Percheziții la Primăria Sectorului 5. Asociația înființată de fostul primar Daniel Florea, vizată de anchetă

spot_img

Mai multe percheziții au loc, marți dimineață, în București, Ilfov și Ialomița, inclusiv la sediul Primăriei Sectorului 5, într-un dosar în care Asociația „Împreună Salvăm Sectorul 5”, înființată de fostul primar Daniel Florea, e acuzată că ar fi primit ilegal 30 de milioane de lei din bugetul primăriei, pe care i-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat Poliţia Capitalei.
 
Totodată, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală. 
 
„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii”, a transmis sursa citată.
 
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
 
Raluca Dan