2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 4:16
No menu items!

Percheziții la locuința lui Marian Vanghelie, într-un nou dosar de corupție. Fostul primar al Sectorului 5, dus la audieri la DNA

spot_img

Marian Vanghelie va fi audiat la DNA, în urma perchezițiilor care au avut loc, joi, la locuința sa. Procurorii investighează afacerile derulate prin interpuși de fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupție fac verificări de mai bine de 2 ani într-un dosar de corupție.

Ancheta vizează afacerile făcute cu statul de o firmă a fratelui lui Vanghelie.

În dosar este urmărit penal de mai mult timp Leonard Marian Petre, fostul director al Economat Sector 5, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5.

După perchezițiile care au avut loc joi, la locuința lui Vanghelie, anchetatorii au ridicat mai multe cutii, cel mai probabil, cu problele de care au nevoie în acest caz. Iar, fostul primar a fost dus la audieri.

“Sunt nevinovat”, a spus Vanghelie, atunci când a fost băgat în maşina Poliţiei.

Marian Vanghelie a fost primar al Sectorului 5 din Capitală în perioada 2000-2015 și șef al PSD București.

În luna mai 2021, Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție de Tribunalul București, dar decizia judecătorilor nu este definitivă. Tribunalul a constatat atunci un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

                                                                                                                   Adina Silav