14 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:54

Percheziții în Giurgiu. Firme de transport internațional eliberau teste COVID-19 falsificate

Mai multe persoane au fost duse, luni, la audieri, în urma unor percheziții la sediile a trei firme de transport internaţional, fiind acuzate că eliberau turiștilor teste COVID-19 falsificate.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Vlad Ţepeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au pus în executare cinci mandate de percheziţie la sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

Administratorii firmelor de transport internațional de persoane sunt suspectați că au pus la dispoziţia turiștilor teste COVID-19, care atestau faptul că aceştia nu sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate.

“Poliţiştii au ridicat probe şi mijloace materiale de probă care urmează să fie exploatate şi valorificate în cadrul anchetei penale. Totodată, au fost desfăşurate activităţi procedurale constând în audieri de persoane”, arată IPJ Giurgiu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.