20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 1:53

Percheziţii la firmele turcului care a omorât un polițist de la Rutieră

spot_img

Poliţiştii fac percheziţii la firmele lui Abdullah Atas, acuzat de omor după ce l-a lovit cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu, urmând să fie dus la audieri, împreună cu alţi administratori de firme cercetaţi pentru evaziune de 1,5 milioane de euro.

Anchetatorii au descins la 12 adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care domiciliile suspecţilor şi ale asociaţilor unor firme fantomă, precum şi sediile firmelor vizate în cauză şi punctele de lucru ale acestora.

Surse din Poliţie au declarat că printre firmele percheziţionate este şi cea a lui Abdullah Atas, Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri 18 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, fiind cercetate pentru evaziune fiscală. Suspecţii vor da declaraţii în faţa anchetatorilor la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, dosarul fiind instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Abdullah Atas va fi şi el audiat în acest dosar, urmând să fie scos din Arestul Poliţiei Capitalei şi dus în faţa anchetatorilor, în dosarul de evaziune fiscală.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv pe 3 august, de magistrații Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de omor calificat, după ce, pe 2 august, l-a lovit cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a murit după aproape trei săptămâni, din cauza multiplelor traumatisme suferite. Anchetatorii au stabilit că Abdullah Atas avea, la momentul accidentului rutier, o alcoolemie de 1,65 şi mergea cu 180 – 200 de kilometri la oră.