22.7 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 8:03
No menu items!

Percheziții la firme care făceau curățenie în spitale din Capitală. Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani

spot_img

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 19 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Sunt vizate firme care făceau curățenie în spitale importante din Capitală.

Potrivit Poliției Capitalei, vizaţi în acest dosar sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care prestau, printre altele, şi servicii de curăţenie în diverse unităţi sanitare, printre care spitalele Floreasca, Fundeni, Sf. Ioan și la Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. 

Poliţiştii pun în aplicare şi şase mandate de aducere.

„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanţii a patru societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor evidenţiind contabil şi declarând cheltuieli fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei”, precizează sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.