4.4 C
București
marți, 2 martie 2021 - 10:42

Percheziții într-un dosar de înșelăciune privind măști contrafăcute care au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Zece percheziții au loc luni dimineață în București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal de înșelăciune, privind achiziționarea unor măști de protecție care ar fi contrafăcute.

Dosarul penal vizează activitatea infracțională derulată în anul 2020 de 12 suspecți, din care 6 persoane fizice și 6 persoane juridice, privind inducerea în eroare a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, prin vânzarea de măști de protecție contrafăcute.

Anul trecut, în noiembrie, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au descoperit 14.575 măști false dintr-un lot de 25.000 de măști ffp3. Oficialii unității sanitare au anunțat DSP și Poliția, care a deschis o anchetă penală. Infracțiunile de care sunt acuzați suspecții sunt înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Până în acest moment organele de poliție au indisponibilizate 15.000 bucăți măști contrafăcute.