4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:37
No menu items!

Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de vaccinări false. Opt persoane, printre care şi un medic, audiate

spot_img

Mai multe descinderi au loc, miercuri dimineață, în Timiș, Mehedinți și Gorj într-un dosar de vaccinări false. Ancheta a fost demarată după ce mai multe persoane au ajuns la spital în stare gravă, prezentând la internare certificate de vaccinare anti-COVID, care ar fi false. 

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş fac percheziţii la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigura obţinerea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat.

Printre cei ridicaţi pentru audieri se numără şi un medic din judeţul Mehedinţi. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în Registrul de vaccinare fără că aceştia să fi fost imunizaţi. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci de astfel de “imunizări”, în întreaga ţară.

Poliţiştii au descins atât la cabinetul medicului, cât şi la locuinţa acestuia din judeţul Mehedinţi.

“În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars-CoV-2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-COVID, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, a transmis IPJ Timiş.

                                                                                                                   Adina Silav