32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 17:39

Percheziţii în Olt şi Vâlcea. Mai multe persoane, acuzate că au păcălit cetățeni străini prin anunțuri fictive

spot_img

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, 14 percheziţii în judeţele Olt şi Vâlcea, la o grupare specializată în fraude informatice. Suspecţii au postat anunţuri fictive privind vânzarea de telefoane, console de jocuri şi alte bunuri, victimele fiind cetăţeni din Germania, Austria și Italia.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut”, anunță Poliția Română.

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria și Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro

De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani, provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În activități au fost angrenați polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Olt și Vâlcea, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.