19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:50
No menu items!

Percheziții în Giurgiu. Preotul și primarul unei comune ar fi făcut afaceri ilegale cu troițe

spot_img

Poliţiştii din judeţul Giurgiu fac, luni dimineaţă, percheziţii la sediul Primăriei comunei Stăneşti, dar şi la domiciliile unor persoane fizice şi juridice, într-un dosar care vizează decontarea de către instituţia publică a unor lucrări executate de către o firmă, existând suspiciunea că banii au fost plătiţi în baza unor documente nereale.

Polițiștii din Giurgiu au descins la primăria comunei Stănești, la locuința preotului din localitate și la sediul unei firme, într-un caz legat de construcția unor troițe. 

Poliția verifică modul în care primăria a construit o serie de troițe. Crucile amplasate în comună ar fi costat 60.000 de lei și deși ar fi fost realizate cu angajați ai primăriei, banii ar fi fost încasați de către o firmă.

„În prezenta cauză penală se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea presupus nelegală în legătură cu obţinerea unor contracte de achiziţii de către o instituţie publică privind executarea unor lucrări şi decontarea acestora către un operator economic, în baza unor documente nereale”, au transmis, luni, reprezenanții Poliţiei judeţene Giurgiu.

Anchetatorii au citaţii pe numele a 12 persoane, pentru a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu în calitate de martori.

                                                                                                          Adina Bucur Silav