7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 16:21
No menu items!

Percheziții DNA la șeful sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi. Ancheta vizează fapte de corupție

spot_img

Procurorii DNA fac, miercuri dimineață, percheziții la locuința liderului sindicatului de la Metrou Ion Rădoi și la sediul sindicatului.

Potrivit DNA, procurorii  Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

“În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice”, a transmis DNA.

În urma descinderilor, 10 persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unor surse jucidiare, procurorii DNA au descins și la sediile a două primării, Primăria sectorului 3 și Primăria sectorului 5. Anchetatorii ridică documente în contextul în care în stații de metrou din aceste două sectoare încă funcționează spații comerciale, deși procesul de demolare a lor a început în aprilie.

De altfel, perchezițiile vin la mai bine de trei luni de demararea acțiunilor pentru  evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale de la metrou, deținute  de sindicatele conduse de Ion Rădoi.

Reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat atunci că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex.

În 26 martie, după ce a fost trimisă somația către firma sindicatului de la metrou, să elibereze domeniul public, în condițiile în care între Metrorex și sindicat nu mai era în vigoare un contract din 2018, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

                                                                                                               Adina Silav