19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 12:31

Percheziții DIICOT la TAROM. Cursele aeriene nu sunt afectate

spot_img

Procurorii DIICOT au descins, marți dimineață, la Compania Tarom, într-un caz în care se cercetează posibile infracțiuni de delapidare.

Conform unor surse judiciare, doar biroul Sindicatului a fost percheziționat, în anchetă fiind vizați un lider de sindicat şi mai mulţi mecanici. Prejudiciile posibile nu au fost anunțate, dar verificările vizează delapidarea din patrimoniul companiei.

Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat, pentru Mediafax, că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri pe baza unei ordonanţe, iar cercetarea este cu privire la fapte, nu la persoane.

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat, pentru Mediafax, Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom.

De asemenea, ar fi vizată de anchetă Direcţia Tehnică, structura în care lucrează mecanicii verificați, dar activitatea curentă nu a fost afectată. Cercetările sunt efectuate și pentru constituire de grup infracţional organizat.

Operarea curselor aeriene se derulează în condiţii normale: „Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale. Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va răspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor”, a precizat Compania Tarom într-un comunicat de presă.

E. S.