22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:51

Perchezițiile la Said Baaklini, începute fără mandat. UPDATE

Perchezițiile la Said Baaklini, începute fără mandat

Perchezițiile la omul de afaceri libanez Said Baaklini și la apropiații acestuia s-au derulat joi dimineață în baza unui mandat emis de judecător, dar numai pentru o parte a clădirii percheziționate. Cu toate acestea, procurorii au descins în întregul imobil. Surse judiciare au precizat că mandatul pentru întreaga clădire a ajuns la procurori abia joi seara, la ora 18.00, însă imobilul fusese deja percheziționat.

Acesta este motivul pentru care libanezul a fost adus la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru a fi audiat în acest dosar abia vineri la ora 1.00. Audierile au durat până la ora 6.30, astfel că Said Baaklini și contabila firmei sale au ajuns în arestul Poliției abia vineri la 7.00, urmând ca vineri după-amiază să fie prezentanți magistraților Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă.

În cursul zilei de joi însă, până la ora emiterii mandatului de percheziție pentru întreaga clădire, anchetatorii au ridicat tone de documente de la Said Baaklini și apropiații acestuia.

Andrei Tudor