3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:40
No menu items!

Percheziții la un imobil al lui Viorel Lis, într-un dosar de proxenetism. Lis: “Vorbesc, dar pe bani!”

spot_img

viorel_lis_oana_lis

Zeci de poliţişti bucureșteni au descins, marți, la 16 adrese din Capitală, într-un dosar în care sunt vizați membrii unei reţele suspectate de proxenetism şi prostituţie de lux, care funcţiona sub paravanul unor saloane de masaj erotic. Unul dintre imobilele în care s-au făcut percheziții îi aparține fostului primar al Bucureștiului, Viorel Lis.

De altfel, Viorel Lis și soția sa, Oana Lis, au asistat marți la percheziții. Fostul edil a susținut în fața anchetatorilor că imobilul  – în care ar fi funcționat un salon de masaj erotic, sub umbrela căruia, spun anchetatorii, ar fi activat, de fapt, o rețea de prostituție de lux  –  este nelocuit de aproximativ trei luni, de când chiriașii edilului au părăsit locuința respectivă.

Întrebat insistent de jurnaliști despre motivele pentru care anchetatorii i-au percheziționat imobilul, Viorel Lis, vizibil iritat, a răspuns că poate vorbi despre asta doar în schimbul unei sume de bani.

Vorbesc, dar pe bani. Care dă bani, vorbesc! Vorbesc,dar cand spuneți de bani să mi spuneți! Am spus  – care dă bani, vorbesc. (…)Nu știu, cât dați? V-ați gândit la o sumă? Oricât! Cât mai mult! Cam 80 de lei, ca pe o oră de masaj! Cât e mai scump? Păi, eu nu știu…

Viorel Lis

fost primar al Capitalei

“Prin această acțiune dorim destructurarea unei grupări de proxeneți. Activitatea lor era mascată de saloane de masaj erotic. Fetele prestau servicii sexuale pentru sume cuprinse între 100  de euro (pentru o oră de sex) și 600 euro (pentru o noapte) și de majoritatea banilor beneficiau proxeneții”, au explicat oficiali ai Poliției Capitalei.

Peste 30 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei, doar la una dintre adrese fiind găsite 12 tinere.

Sofia Marinescu