12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:39

Percheziții la traficanți de arme, în Capitală și în 7 județe

spot_img

Peste 100 de români ar fi introdus ilegal în țară arme fabricate în Turcia și comercializate în Bulgaria

DIICOT_mascati_SZ

Zeci de polițiști au descins, joi dimineață, în 26 de locații din București și din 7 județe, la persoane suspectate că ar deține ilegal arme neletale, dar pentru care este necesar permisul de port-armă. În plus, anchetatorii verifică 12 posesori de arme, suspectați că ar încălcat legea privind regimul armelor și munițiilor.

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. coordonează 26 de percheziţii ce se desfăşoară în Bucureşti şi în 7 judeţe, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme supuse autorizării.De asemenea, poliţiştii efectuează controale la 12 deţinători de arme pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coodonarea direcţiei de specialitate din cadrul I.G.P.R., efectuează 26 de percheziţii, pe raza a 7 judeţe, respectiv Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, precum şi a municipiului Bucureşti.

 În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai structurilor de intervenţie de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

 Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării ce ar fi fost achiziţionate din Bulgaria.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane, de cetăţenie română, ar fi  procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria.

 Totodată, poliţiştii efectuează şi controale pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme, de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Inspectoratul General al Poliției Române
comunicat de presă

R.D.