15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:39

Percheziții la suspecți de furt de combustibil și braconaj

spot_img

Prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar se ridică la 100.000 de lei

mascati_SZ

Poliţiştii prahoveni fac, miercuri dimineaţă, 10 percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe.

La descinderi participă poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi de la secţiile de Poliţie Rurală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Prahova, în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Tinosu (judeţul Prahova) şi în judeţul Ialomiţa.

Acţiunea are loc în continuarea cercetărilor într-un dosar penal care vizează o grupare infracţională specializată în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic, cauzî în care au mai fost efectuate 15 percheziţii în urmă cu o săptămână. Investigațiile au arătat că membrii grupării ar fi comis şi un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova.

Reprezentanții IPJ Prahova au precizat că, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 10 persoane, dintre care patru bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul IPJ Prahova, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei.

Pe 30 iulie, poliţiştii au efectuat 15 percheziţii domiciliare, dintre care 13 în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova, iar două în judeţul Ilfov. În urma acestora, în judeţul Prahova şi judeţul Ilfov, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat și produse din carne, care sunt folosite pentru probarea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare.

R.D.