10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 14:52

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală la Nicorești, Galați

spot_img

Polițiștii gălățeni au făcut șase percheziții la sediile unor firme, dar și la domiciliile unor persoane din Nicorești, suspectate de evaziune fiscală

mascati

La percheziții s-a găsit cantitatea de 5.440 litri detergent lichid pentru care reprezentantul societății respective a prezentat un aviz de însoțirepe care figura, la furnizor, o societate care în realitate are obiect de activitate publicitate imobiliară. Iar la cumpărător, era înscrisă o societate care apărea cu sediul în comuna Nicorești, dar din evidențele ONRC era înregistrată în municipiul Slobozia, județul Ialomița.

Întreaga cantitate de detergent a fost indisponibilizată pentru că administratorul nu a putut prezenta documente care să justifice proveniența mărfii și nici nu o avea înregistrată în contabilitate.

La percheziția efectuată la un alt punct de lucru al societăților în cauză, care avea ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale, pe malul râului Siret, din zona administrativ-teritorială Nicorești, s-a constatat că societatea nu deținea autorizație de funcționare emisă de Regia Autonomă Apele Române. De asemenea, agregatele minerale excavate în vederea comercializării, în cantitate de 2.500 mc, nu erau evidențiate în documentele primare de exploatație. Toate bunurile și materialele, în valoarea aproximativă de 17.500 lei, au fost ridicate. De asemenea, și utilajele folosite la extracția agregatelor minerale și a stației de sortare au fost puse sub sechestru, pentru că administratorul nu a putut prezenta documente de proveniență.

În cadrul aceleiași acțiuni, la sediul altei societăți comerciale cu obiect de activitate exploatații agricole a fost identificată cantitatea de 145.000 kg grâu pentru care administratorul societății nu a prezentat niciun document de proveniență. Întreaga cantitate de grâu, cu o valoare estimativă de 116.000 lei, a fost indisponibilizată.