3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 3:53
No menu items!

Percheziții la Sinteşti (Ilfov), la suspecți de ultraj şi evaziune fiscală. 200 de poliţişti au fost mobilizaţi

spot_img

descinderi - politie

Sute de polițiști fac joi 25 de percheziţii în comuna ilfoveană Sinteşti, fiind vizate 30 de persoane suspectate de ultraj şi evaziune fiscală, potrivit Poliţiei Române. La finalul percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la audieri la sediul Poliţiei Ilfov.

“Sunt vizate 30 de persoane, o parte dintre acestea fiind suspectate de săvârşirea de infracţiuni de natură judiciară (ultraj), iar o parte de infracţiuni de natura economică(evaziune fiscală). În paralel, se acţionează şi pentru prevenirea furturilor de energie electrică”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La percheziţii participă 200 de poliţişti de la Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor şi Ordine Publică, precum şi jandarmi.

Pe 23 septembrie, mai multe persoane din Sinteşti, având asupra lor arme albe, i-au atacat pe poliţiştii şi jandarmii care participau la o acţiune, în timpul căreia au oprit cu focuri de armă un camion cu fier vechi.

În timp ce poliţiştii îl audiau pe şofer şi verificau documentele de transport, cealaltă persoană aflată în camion a trecut la volan, în încercarea de a fugi. În urmărirea camionului, jandarmii au tras mai multe focuri de armă spre anvelope, pentru a opri maşina. În acel moment au ieşit din curţi mai mulţi localnici din Sinteşti, care i-au atacat pe oamenii legii.

În urma altercaţiei, şapte persoane au fost duse la audieri, fiind cercetate pentru ultraj.

Zece echipaje de poliţie şi jandarmi au intervenit atunci pentru restabilirea ordinii la Sinteşti.

R.D.