13.5 C
București
vineri, 23 aprilie 2021 - 2:59

Percheziții la Petrotel Lukoil Ploiești, într-un dosar cu 200 de milioane de euro prejudiciu. UPDATE

Procurorii din Ploiești au descins, joi, la sediul rafinăriei Petrotel Lukoil, pentru percheziții într-un dosar de evaziune și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la peste 200 de milioane de euro

Directorul general adjunct al companiei Lukoil Serbia, Oleg Şarov, a fost găsit mort în apartamentul său din Novi Beograd, informează agenţia de presă sârbă Tanjug, citată de Newsru. O ambulanţă a fost chemată la domiciliul său joi în jurul orei locale 16:40, după ce trupul său neînsufleţit a fost descoperit în casa în care managerul Lukoil trăia cu soţia sa. Poliţia nu a identificat semne vizibile de moarte violentă pe corpul decedatului, care a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Belgrad. Oleg Şarov a venit în Serbia cu patru ani în urmă şi era responsabil pentru investiţii şi dezvoltare în cadrul companiei Lukoil Serbia, care este al doilea furnizor de produse petroliere din Serbia. C.I.

UPDATE.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, 23 de percheziții vizează sediile societăților comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiești, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENȚIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploiești, pe strada Mihai Bravu nr. 235.

Inspectoratul General al Poliției Române a precizat că este vorba de 30 de percheziții domiciliare la sediile mai multor societăți comerciale de pe raza județului Prahova, în acțiune fiind angrenați peste 150 de polițiști, specializați în investigarea fraudelor, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, precum și 27 de inspectori din cadrul Direcției Generale Vamale și 3 inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală.

În prezent, prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.000.000.000 de lei (230.000.000 euro), dintre care 505.421.252 lei (112.000.000 euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

comunicat IGPR

Surse judiciare au declarat că procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au venit, cu mai multe dube cu mascați, la sediul rafinăriei Lukoil din Ploieşti, unde fac percheziţii în mai multe birouri. În primă fază a anchetei, procurorii au cerut reprezentanţilor Lukoil documente contabile, urmând să hotărască în cursul zilei câte persoane vor duce la audieri.

Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care, conform surselor citate, prejudiciul ar fi estimat la aproximativ de 200 de milioane de euro.

Lukoil Europe Holdings, din grupul petrolier rus Lukoil, deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti. Grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

S.M.