26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 2:25
No menu items!

Percheziții la o societate de brokeraj. Prejudiciul – 800.000 de euro

spot_img

Zeci de polițiști au descins joi la 16 puncte de lucru ale firmei din București și alte trei din Constanța, Ploiești și Făgăraș

mascati_SZ

Poliţiştii bucureşteni fac percheziţii, joi, la 19 sedii ale firmei Pintilie Broker de Asigurare SRL, care ar fi folosit pentru eliberarea poliţelor de asigurare programe de calculator piratate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 800.000 de euro.

Este vizat patronul societății care a folosit la punctele sale de lucru fără să dețină licență de instalare, rulare și folosire a programelor ale căror drept de autor aparțin firmelor producătoare Microsoft și Auto Desk Incorporate. Activitatea firmei s-a derulat din 2010 până în 2014, iar o licență de funcționare valora circa 2.000 euro.

oficiali Poliția Capitalei

În urma percheziţiilor a fost pus în aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele proprietarului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 3 şi este suspectat de reproducere neautorizată de sisteme de calcul a programelor de calculator prin încălcarea, rularea şi folosirea de programe ale căror drepturi de autor aparţin companiei producătoare.

R.D.