12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:30

Percheziții la Jiul Petroșani. Patronul echipei, Alin Simota, ridicat de DIICOT pentru audieri

spot_img

Percheziții la Jiul Petroșani. Patronul echipei, Alin Simota, ridicat de DIICOT pentru audieri
foto: glshd.ro

Ofiţerii DIICOT au descins marţi dimineaţă la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, unde fac percheziţii în biroul finanţatorului echipei de fotbal, Alin Simota, în prezenţa acestuia.

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroșani a fost ridicat de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru a fi dus la audieri.

Potrivit procurorilor DIICOT, Alin Simota era liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenţă şi răpiri ale unor persoane, pentru ca acestea să divulge adresele datornicilor de la care avea de recuperat bani.

Gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie și înşelaciune, se arată într-un comunicat DIICOT.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că  liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Șimota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

În cauză s-au efectuat 7 percheziţii la diferite locatii din  judeţul  Hunedoara.

La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi  alte 11 persoane pentru audieri.

A.V.