4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 12:15
No menu items!

Percheziții la Federația Română de Ciclism

spot_img

Președintele și secretarul Federației Române de Ciclism, dar și administratorii unor firme sunt suspectați de abuz în serviciu, fals intelectual și evaziune fiscală

perchezitiiPoliţiştii fac percheziţii la sediul Federaţiei Române de Ciclism (FRC), într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală, în care sunt suspectaţi preşedintele şi secretarul FRC, precum şi administratorii unor firme.

Surse din poliție au precizat că poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că preşedintele şi secretarul FRC ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată şi uz de fals.

Concret – susțin sursele citate – conducerea FRC ar fi folosit fondurile alocate sportivilor români care ar fi trebuit să ajungă la campionatul mondial din SUA, pentru a achiziţiona consumabile la preţuri supraevaluate. Astfel, deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro pentru a cumpăra la suprapreţ rechizite, hârtie igienică şi detergenţi.

Reprezentanții celor 28 de firme de la care s-au făcut achizițiile nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, de aceea administratorii sunt suspectați de evaziune fiscală.

R.D.