Percheziții la afaceristul Dumitru Bucșaru, apropiat de Traian Băsescu și Elena Udrea

Perchezițiile vizează firme și persoane din patru județe, printre acestea fiind și societatea prin care Dumitru Bucșaru a construit complexul rezidențial de lux Green City

green

Acuzațile sunt de bancrută frauduloasă și distrugere, conform polițiștilor, care au făcut percheziții în Ilfov, Ialomița, Dâmbovița și Giurgiu. Șase persoane vor fi aduse la audieri, printre acestea fiind și omul de afaceri Dumitru Bucșaru, care a luat credit de 30 de milioane de euro pentru construcția complexului rezidențial Green City. De altfel, una dintre percheziții a vizat chiar locația Complexului Imobiliar Green City.

Dumitru Bucșaru, fostul patron al Unirea Urziceni și un apropiat al lui Traian Băsescu și Elena Udrea, a fost, ani de zile unul dintre principalii sponsori ai campaniilor PDL.

În acest dosar, el este suspectat că după intrarea în insolvență a firmei Green City, ar fi luat din obiectele din apartamentele din complex, pentru a nu le preda lichidatorului judiciar.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale lichidatorului judiciar.

comunicat IPJ Ilfov

Green City este un complex rezidenţial de lux, construit pe un teren de 120 de hectare, dintre care 24 de hectare sunt acoperite de pădure şi spaţii verzi. Casele, formate din parter și un etaj, se vând cu prețuri cuprinse între 120.000 de euro și 136.000 de euro. Sursa Zilei a dezvăluit că fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, și-a asigurat venituri lunare de mii de euro din comisioanele încasate de la firmele administrate de Remus Borza, printre acestea numărându-se și complexul Green City.

Ioana Băsescu și-a asigurat venituri lunare de mii de euro din comisioanele încasate de la firmele administrate de societatea de insolvență Euro Insol, a lui Remus Borza, printre care s-a numărat și compania de stat Hidroelectrica

Prejudiciul în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU