4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 1:51
No menu items!

Percheziții la șeful CJ Constanța: Nicușor Constantinescu, audiat într-un dosar de corupție

spot_img

nicusor-constantinescu

Mai multe percheziții au loc, miercuri dimineață, la șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

Președintele CJ Constanța a fost denuntat la DNA, structura Centrală, de un om de afaceri păgubit de refuzul de a îndeplini o sarcină de serviciu lui Nicușor Constantinescu.

În același dosar mai este cercetat un funcționar din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Cei doi urmează să fie adudși la structura centrală a DNA de la București. Procurorii fac percheziții la mai multe instituții din subordinea Consiliului Județean, dar și la Cpmsiliul Județean, inclusiv la cabinetul președintelui. Anchetatorii caută documentelee care să îi ajute în probarea unei infracțiuni conexe de corupție.

Potrivit unui comunicat oficial al DNA „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local”. „Sunt efectuate percheziții în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituții publice”.
În acest moment, „se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană”, se mai menționează în comunicat.

C.A.