19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:39

Percheziții în trei județe și în Penitenciarul Miercurea-Ciuc într-un caz de înșelăciuni prin telefon

spot_img

Percheziții în trei județe și în Penitenciarul Miercurea-Ciuc într-un caz de înșelăciuni prin telefon

Poliţiştii au făcut vineri percheziţii în Ilfov, Neamţ, Botoşani şi la Penitenciarul Miercurea-Ciuc, într-un caz în care mai multe persoane au fost înşelate cu 200.000 de lei, bani pe care i-au depus într-un cont după ce au fost informate telefonic că au câştigat premii.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Galaţi au descins în localitatea Tunari (judeţul Ilfov), în municipiul Roman (judeţul Neamţ), în municipiul Botoşani şi în Penitenciarul Miercurea-Ciuc, într-un dosar în care trei bărbaţi sunt suspectaţi de înşelăciuni, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, toţi din Roman, au înşelat trei persoane din municipiile Galaţi şi Bucureşti, cărora le-au cerut să depună într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, sume cuprinse între 9.000 şi 100.000 de lei.

“Au invocat faptul că victimele ar fi câştigătoare ale unor premii oferite de companiile de telefonie şi că, pentru adjudecarea premiilor, trebuie să depună aceste sume”, a precizat Poliţia Română.

Prejudiciul total reclamat de persoanele înşelate se ridică la aproximativ 200.000 de lei.

R.D.