3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:08
No menu items!

Percheziții în trei judeţe, într-un caz de evaziune. Este vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu

spot_img

cornu_georgica

Peste 20 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false. În acest caz este vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu, susţin surse din rândul anchetatorilor citate de MEDIAFAX.

Omul de afaceri Georgică Cornu, care se află în București, va fi audiat la sediul DIICOT Timişoara, după ce procurorii au emis un mandat de aducere pe numele acestuia.

Percheziţiile de joi dimineața sunt făcute de poliţişti de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procurorii DIICOT Timişoara.

Surse judiciare au precizat că, în schimbul unui comision, un grup de persoane din Strehaia (judeţul Mehedinţi) procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu.

Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al lui Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii.