10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:15
No menu items!

Percheziții în Penitenciarul Craiova la un deținut care se dădea drept “procuror DIICOT”

spot_img

Polițiștii din Botoșani fac, miercuri, percheziții în Penitenciarul Craiova, pentru identificarea unui bărbat bănuit de înșelarea mai multor persoane prin prezentarea de calități oficiale false.

Un deținut de la Penitenciarul Timișoara a evadat în timp ce se afla la Evidența Populației
Romania Libera

Polițiștii au deschis un dosar penal, după ce un bărbat, încarcerat în Penitenciarul Craiova, este bănuit că ar fi comis mai multe înșelăciuni prin telefon. Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea oricăror probe care să demonstreze acuzațiile.

Din cercetări a reieșit că, în luna august, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori și gestionari ai unor societăți comerciale, prezentându-se ca “procuror DIICOT”.

Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părților vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate.

comunicat IGPR

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut mai multe coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice din diverse rețele de telefonie mobilă, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanei bănuite.

S.M.